May 8, 2013 - No Comments!

Geslaagd kick-off weekend (potentiële) leden Paralympic TeamNL Sochi 2014

Bron: www.nocnsf.nl

UTRECHT – Alle (potentiële) leden van Paralympic TeamNL Sochi 2014 waren afgelopen weekend in Utrecht bijeen voor een geslaagd kick-off weekend in de aanloop naar de Paralympische Winterspelen Sochi 2014.

paralympisch weekend

Nederland zal tijdens Sochi 2014 vertegenwoordigd zijn bij het alpineskiën en het snowboarden. Dat laatste onderdeel staat in Sochi voor het eerst op het Paralympisch programma. Op dit moment zijn er vier sporters gekwalificeerd: skiërs Kees-Jan van der Klooster (zitski), Anna Jochemsen, Bart Verbruggen (beiden staand) en snowboardster Bibian Mentel. Zij waren in Utrecht aanwezig, samen met de sporters die zich nog hopen te kwalificeren: alpineskiër Thomas Mulder en de snowboarders Merijn Koek, Chris Vos, Lisa Bunschoten en Ilse van Rhenen.

De sporters en de bijbehorende begeleiders kregen onder meer in de Winkel van Sinkel veel informatie vanuit NOC*NSF, updates over Sochi en een training van sportpsycholoog Rico Schuijers. Daarnaast was er ruimte voor verschillende andere gezamenlijke activiteiten. “Een zeer geslaagd teambuildingsweekend onder prima omstandigheden”, zei chef de mission André Cats.

Het was een heel erg leuk en leerzaam weekend! Nu hard trainen om een kwalificatie binnen te halen! 

 

Published by: admin in Paralympische Spelen, Sochi 2014

Leave a Reply