March 21, 2013 - No Comments!

Nederlandse aangepaste sporters succesvol bij IPCAS Race

Bron: www.wintersport.nl

In Landgraaf begonnen de aangepaste sneeuwsporters donderdag aan hun traject richting de Paralympics in Sochi (2014). De afgelopen twee dagen waren er in SnowWorld Landgraaf wedstrijden voor zowel aangepast alpine als aangepast boardercross, waar de Nederlanders hun krachten konden meten met in totaal 148 deelnemers uit 25 landen.

Kwalificatie voor de Paralympics loopt via de World Cup, Europa Cup en WK, later dit seizoen. De in SnowWorld georganiseerde IPCAS-races zijn een aardige gelegenheid voor de Nederlanders om te kijken waar ze internationaal op dit moment staan. De Nederlandse aangepaste sneeuwsporters zijn het wedstrijdseizoen sterk gestart. Op donderdag en vrijdag won Anna Jochemsen de slalom staand, Thomas Mulder eindigde donderdag op de slalom staand als tweede en vrijdag als derde. Zitskiƫr Kees-Jan van der Klooster belandde donderdag met zijn tweede plaats ook op het podium. Bij de boardercross dames was er zowel op donderdag als vrijdag goud voor Bibian Mentel, die in Sochi 2014 de belangrijkste kandidate voor goud op de boardercross is. Bij de dames werden Ilse van Rhenen en Lisa Bunschoten respectievelijk tweede en derde. Merijn Koek eindigde op donderdag bij de mannen als derde.

,,Het was superspannend'', zei Anna Jochemsen die twee keer goud won. ,,Ik was vrijdag wat meer gespannen. Na de eerste run stond ik derde, na de tweede race tweede. De verschillen waren heel klein. Na mijn laatste race dacht ik dat ik kon winnen maar net zo goed als derde kon eindigen. Dan is het heel leuk als blijkt dat je opnieuw de beste bent'', keek Jochemsen terug op het voor haar meer dan geslaagde evenement.

-

 


Published by: admin in Resultaten, Wedstrijden

Leave a Reply