November 23, 2013 - No Comments!

Seizoensopening Snowworld Landgraaf

Afgelopen week vonden in Snowworld Landgraaf de eerste wedstrijden van het seizoen plaats. Op donderdag was het een Europacup en op vrijdag was het een Worldcup. Het waren belangrijke wedstrijden, want bij deze wedstrijden had ik de kans om mij te plaatsen voor de Paralympische Spelen van 2014. Ik moest of beide dagen top 4 rijden, of één van de twee wedstrijden bij de top 3 eindigen om aan de kwalificatie eisen te voldoen.

Maandagavond kwamen wij aan in Landgraaf, dinsdag en woensdag kregen wij de kans om alvast te trainen in de course. Deze trainingen verliepen bij mij helaas niet zo goed. Aan het begin van de course zaten twee bochten die ik erg lastig vond en waar ik tijdens de trainingen vaak gevallen ben. Gelukkig ging de rest van de course wel goed en na veel trainingsrondjes lukte uiteindelijk ook de eerste twee bochten!

Donderdag was de eerste wedstrijddag, rond kwart over vier begon het. Ik was de eerste die moest starten. Mijn eerste run ging gelukkig gelijk heel erg goed! Na mijn eerste run stond ik derde. De tweede run ging helaas wat minder, ik ging onderuit in de tweede bocht, ik probeerde zo snel mogelijk weer op te staan en verder te gaan. Na deze run stond ik vierde. De laatste run ging gelukkig weer erg goed en uiteindelijk ben ik derde geworden en heb ik mij daarmee dus hoogstwaarschijnlijk geplaatst voor de Paralympische Spelen!

SAM_1423

Vrijdag was de tweede wedstrijddag. Deze dag gingen alle drie de runs erg goed, mijn tijden waren sneller dan de dag ervoor! Ook deze dag werd ik weer derde. Ik ben heel erg blij met de resultaten die ik behaald heb en ook ben ik erg blij om gezien te hebben dat de alle trainingen niet voor niks zijn geweest!

Voor nu is het nog even afwachten of de kwalificatie wordt goedgekeurd door het NOC*NSF, dit zal aankomende week duidelijk worden.

 

Leave a Reply