March 21, 2013 - No Comments!

Testevent Sochi, Rusland

Bron: www.nskiv.org

SOCHI - Op de plaats waar het over een jaar op de Paralympics moet gebeuren hebben Bibian Mentel en Ilse van Rhenen een sterke olympische test afgewerkt. Mentel won woensdag in de bergen bij Sochi de IPCAS-race voor atleten met een beperking aan het onderlichaam. De snowboardster noteerde onder zonnige condities een tijd van 1.28,10.

De Amerikaanse Amy Purdy eindigde als tweede (1.46,09). Ilse van Rhenen maakte het Nederlands succes compleet door met 2.36,40 als derde te eindigen. Lisa Bunschoten werd vierde.

Bij de mannen zegevierde de Amerikaan Evan Strong. Chris Vos eindigde als negende, Merijn Koek als 12e.

Snowboarden debuteert volgend jaar op het paralympisch programma van de Winterspelen. Mentel streed jarenlang om de discipline ook op de Paralympics te krijgen. ,,Om half elf, na twee trainingsruns, begon de wedstrijd. Toch een speciaal momentje. Het allereerste olympisch testevent in het para-snowboarden'', keek Mentel blij terug op haar eerste ervaringen in Sochi.

In Sochi stonden woensdag 25 atleten uit 11 landen aan de start. ,,De course kon door gebrek aan sneeuw niet worden gebouwd op de oorspronkelijk bedoelde piste, maar het was een superevenement'', meende Mentel, die volgend jaar de grote favoriete is voor olympisch goud.

 

Published by: admin in Resultaten, Wedstrijden

Leave a Reply