March 21, 2013 - No Comments!

Wedstrijd Copper Mountain USA

Bron: www.nskiv.org

COPPER MOUNTAIN - Para-snowboardster Bibian Mentel heeft zondag in Copper Mountain haar tweede wereldbekerzege op rij behaald. Mentel, al in bezit van een nominatie voor de Paralympische Spelen in Sochi, won de cross opnieuw afgetekend voor de Amerikaanse Amy Purdy. Vorige week was Mentel ook al de sterkste bij Lake Tahoe.

Lisa Bunschoten eindigde als vijfde, Ilse van Rhenen als zevende. Van Rhenen lijkt daarmee af te stevenen op een olympische nominatie. Vorige week bij de eerste World Cup van het seizoen bij Lake Tahoe eindigde ze ook als zevende. Voor een nominatie is eenmaal top 3 of twee keer een klassering in de top 6 van een World Cup nodig.

Op de geschoonde ranglijst - drie per land - voldoet Van Rhenen nu aan de nominatie-eis. Zowel bij Lake Tahoe als op Copper Mountain eindigden vier Amerikaanse vrouwen voor haar. Voor Bunschoten was het de eerste klassering in de top 6.

Bij de mannen won de Amerikaan Michael Shea. Merijn Koek was de beste Nederlander op de elfde plaats. Chris Vos eindigde als dertiende.

De derde World Cup is begin maart in Sochi. Vanaf dat moment kunnen de para-snowboarders zich volgens de nationale eisen kwalificeren voor de Paralympics. Snowboard debuteert volgend jaar op het paralympisch programma.

644147_4654914937265_1281549726_n

 

Published by: admin in Resultaten, Wedstrijden

Leave a Reply