March 21, 2013 - No Comments!

Wedstrijd in Lake Tahoe USA

Bron: www.nskiv.org

LAKE TAHOE - Snowboardster Bibian Mentel heeft zondag bij Lake Tahoe een nominatie voor de Paralympics in Sochi binnengehaald. Ze was de sterkste op de boardercross voor snowboardsters met een beperking aan het onderlichaam. Voor een nominatie moest ze op het podium eindigen.

Mentel won eerder deze winter al de IPCAS-races in Landgraaf. Zondag had ze een grote voorsprong op de concurrentie. De Amerikaanse Amy Purdy gaf als nummer twee ruim 10 seconden toe. Ilse van Rhenen eindigde als zevende, Lisa Bunschoten als negende.

,,De omstandigheden wisselden per dag. Op de wedstrijddag lag er ineens 5 centimeter verse sneeuw. Daarvoor regende het nog'', zei Mentel over de moeilijke omstandigheden.

De Nederlandse mannen met een beperking aan het onderlichaam kwamen niet in de buurt van het podium. Chris Vos eindigde als twaalfde, Merijn Koek als vijftiende. De Amerikaan Evan Strong won.

Snowboarden debuteert, na een jarenlange strijd van Mentel, volgend jaar op het olympisch programma in Sochi. De volgende World Cup staat op 2 en 3 februari in Copper Mountain op het proogramma.

 

Published by: admin in Resultaten, Wedstrijden

Leave a Reply